Hyvä työympäristö- parempi tulos

On selvää, että Kurikka tarvitsee uuden kaupungintalon, joka kokoaa kaupungin hallinnon ja virkamiehet saman katon alle ja mahdollistaa työskentelyn terveissä, ergonomisissa ja tarkoituksenmukaisissa tiloissa. Nämä ovat asiota, joita jokaisella työntekijällä on oikeus työpaikaltaan odottaa.

Minusta on ollut pöyristyttävää lukea, että jotkut pitävät näitä asioita jopa turhanpäiväisenä yleellisyytenä kaupungin työntekijöille. Meistä jokainen odottaa omalta kunnaltaan hyviä ja laadukkaita palveluita, mutta samaan aikaan ajatellaan, että näistä palveluista vastaavista työntekijöistä ei saisi tulla kustannuksia. Tuntuu kuin hyvän työympäristön ja toimivien työvälineiden positiivinen vaikutus työn laatuun ja tehokkuutteen ei koske samalla tavalla kunnan työntekijöitä kuin muita. Taustalla lienee jokin vanhakantainen pelko siitä, että jos töissä on liian viihtyisää, niin tulee laiskaksi.

Oman työni kannalta olen oppinut arvostamaan yhteistyötä ja yhdessä tekemistä. Oma kokemukseni on, että myös fyysisillä tiloilla on iso merkitys siihen, minkälaiseksi yhteistyö muodostuu. Yhteistyötä voidaan toki tehdä myös etäisyyksien päästä, mutta yhteinen työ sujuu parhaiten kun ollaan myös fyysisesti lähekkäin. Kurikan kaupungin toiminnassa on ikävä kyllä viime vuosina näkynyt yhteistyön ja yhteisen työn puutteet. Yhtä tärkeää on se, että me kuntalaiset saamme palvelun yhden talon periaatteella eikä aika mene siihen, että etsii, missä mikäkin toimisto sijaitsee.

On ehdotettu, että talo rakennettaisiin Kurikan Magneettiin, koska kaupungin keskusta on kuulemma joka tapauksessa siirtymässä sinne päin. Vasta syksyllä saatiin satoja tuhansia maksanut, kaksi vuotta kestänyt keskusta-alueen laatoitustyö valmiiksi Juha Mieto -patsaineen. Muistaakseni näitä töitä perusteltiin sillä, että kaupungin keskustan pitää olla kaupungin keskustan näköinen. Minusta tämä kuulostaa rahan haaskaamiselta, jos muutaman kuukauden jälkeen päätetäänkin, että keskusta siirretään Magneettiin. Mielestäni nykyinen keskusta on hyvä ja myös kaupungintalo kuuluu sinne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *